Wanneer gebruik je geen DOMINODENKEN

Dromen of inspirerende perspectieven heb je in alle soorten en binnen verschillende omstandigheden. DominoDenken kan je helpen te verwezenlijken. Maar niet altijd. 

Wanneer gebruik je het NIET:

NIET gebruiken als de omstandigheden simpel zijn
Als de omstandigheden waarbinnen je je droom wilt realiseren eenvoudig zijn. De weg er naar toe is niet ingewikkeld en heel goed te voorspellen. Je hebt het in eigen hand. Je weet heel goed wat je wilt, je kunt de weg er naar toe prima uitstippelen en je weet de uitkomst al van te voren. Er zijn 'best practices' te vinden die als voorbeeld kunnen dienen.

NIET gebruiken als de omstandigheden ingewikkeld zijn
Heb je een droom waarvan de omstandigheden ingewikkeld zijn dan kun je DominoDenken beter ook niet gebruiken. Het is ingewikkeld maar als je er voor gaat zitten, misschien een expert vraagt, dan kom je er samen wel uit. Na het analyseren van de omstandigheden en je Inspirerend perspectief dient de oplossing zich aan. Het lijkt op een vergelijkbare casus.

WEL gebruiken in complexe omstandigheden
DominoDenken is wel geschikt voor complexe omstandigheden. Je weet nog niet precies wie je nodig hebt en wat je moet gaan doen. Je kunt het ook niet alleen. Het speelt zich af binnen netwerken, misschien is een zwerm een beter woord. Je droom is niet lineair te verwezenlijken maar zul je gaandeweg dichterbij zien komen. Het voortdurend inspelen op veranderende omstandigheden is noodzakelijk. 

"You can't fix what you can't measure, but you can intervene."

DOMINODENKEN; voor comoplxe, snel wisselende omstandigheden